Author Topic: Paradiset och dess lycksaligheter  (Read 2028 times)

IslamSweden

  • Moderator
  • phpBB Alsunna Pioneer
  • *****
  • Posts: 129
  • Dios es uno y Jesús es el profeta de Dios
    • Email
Paradiset är rätt; d.v.s., att dess existens är stadfäst. Det är redan skapat och har åtta portar häribland ar-rajjan porten, som de fastande inträder genom. Krigsmartyren däremot får själv lov att välja vilken av portarna, han vill inträda genom. Paradiset existerar över den sjunde himlen separerat från den med ett långt avstånd och det har sin egen jord och dess tak är Allahs tron.

Paradisets folk har sin fars; Adams skepnad: sextio alnar på höjden och sju alnar på bredden med vackra ansikten. Så den av de rättroende, som har varit ful i detta liv, hans fulhet försvinner. Allah ger honom Profeten Josefs skönhet, så han blir lika vacker som Profeten Josef. Och den, som var kort i detta liv, hans korthet kommer att försvinna. Allah skapar ett tecken på varje individ i Paradiset, som kännetecknar honom, så att de som kände honom i detta livet också ska kunna känna igen honom i Paradiset. Paradisets folk besöker varandra och detta sker genom att ens säng flyger till den man vill besöka, så att man sitter vid sidan av varandra. Det är så lätt, genom att man längtar efter någon, kommer ens säng med Allahs vilja att flyga med en och landa framför sängen till den, man vill besöka, så att man sitter sida vid sida och pratar med varandra och när man önskar att återvända hem, flyger sängen tillbaka med en.

Paradisets folk har varken skägg eller hår på kroppen; de får inte något skägg; de får inte något hår på sina armar, sina ben eller sin mage, endast på huvudet och ögonbrynen och de har en ålder av trettio år. Deras mat och dryck blir inte förvandlad till urin och avföring, tvärtemot, den flyter ut från kroppen som väldoftande svett, som doftar mysk och inte som svett i detta livet. Svett i denna världen ger anledning till smuts och löss. Imam Muslim berättade av Abu Horajras uttalande, att Allahs sändebud, må Allah upphöja hans rang, sade: vilket betyder: ”Som blir kallad (på Domedagen): ”Ni får vara friska, så att Ni aldrig blir sjuka och Ni får leva, så att Ni aldrig dör och Ni får vara unga, så att Ni aldrig blir äldre”. 

Och den av de rättroende, som sist inträder i Paradiset får så mycket, som det är i denna världen plus tio gånger så mycket. Och den enklaste av Paradisets folk kommer att ha minst tiotusen av Al-Wildan Al-Mokhalladon, som bär en guldbricka i den ena handen och en av silver i den andra handen. Allah vare upphöjd, sade i Sorat Al-Zokhrof, vers 71
يُطَافُ عَلَيْهِم بِصِحَافٍ مِّن ذَهَبٍ وَأَكْوَابٍ وَفِيهَا مَا تَشْتَهِيهِ الْأَنفُسُ وَتَلَذُّ الْأَعْيُنُ وَأَنتُمْ فِيهَا خَالِدُونَ
med betydelsen ”Bland dem ska guldbricka och bägare gå runt”.

Dessa bägare är rundformade och utan handtag. Allahs sändebud, må Allah upphöja hans rang, sade som beskrivning av Paradiset: vilket betyder: ”Vid al-Ka^bahs Herre finns det (Paradis) ett skinande ljus, en skakande basilika, ett högt slott, en löpande flod, en massa mogna frukter, en skön och vacker hustru, samt otaliga kostymer, i en vistelse utan slut, i ett lyckligt liv i välstånd, komfort och glänsande ansikten”.
Berättad av Ibn Hibban.

I början av uttalandet säger profeten, må Allah upphöja hans rang, till sina ledsagare: ”Är det någon, som verkligen är ivrig att komma till Paradiset, ty Paradiset har ingen like”.
« Last Edit: 03, 16 by IslamSweden »