Author Topic: Profeter  (Read 2642 times)

IslamSweden

 • Moderator
 • phpBB Alsunna Pioneer
 • *****
 • Posts: 129
 • Dios es uno y Jesús es el profeta de Dios
  • Email
Profeter
« on: 02, 06 »
Det är obligatoriskt att tro att alla Allahs profeter måste vara attribuerade med sanningsenlighet, pålitlighet och intelligens.

Förklaring: Detta betyder att varje profet är sanningsenlig. En profet ljuger inte, inte en enda lögn, varken före profetia och inte heller efter profetia. Varje en av dem är pålitlig. Han förråder inte varken före profetia och inte heller efter profetia. Varje en av dem är intelligenta och kan framställa bevisen motbevisa de hädiska tro och de olagliga gärningarna. Profeterna är de mest intelligenta av alla skapelserna.

Följaktligen ljuga, oärlighet, uselhet, dumhet och tröghet är omöjligt att vara bland deras attribut.

Förklaring: En profet begår inte någon uselhet, såsom att ofta använda oanständigheter. Han agerar inte på ett dumt sätt; det är omöjligt att någon av Allah profeter skulle vara attribuerade med tröghet. Samt, Allahs profeter är fria från frånstötande attribut som avleder andra från dem, varken i deras sätt eller i deras kroppar. Dem är fria från alla sjukdomar som väcker avsky hos andra. Dem är fria från feghet, dem är de modigaste. Dem är fria från att undanhålla budskapet som Allah beordrade dem att förmedla. 

Dem måste också vara attribuerade med oklanderlighet, dvs. dem är alltid skyddade från att begå hädelse, stora synder (stora och små synder, usla synder före och efter profetia.)

Förklaring: Ingen av Allahs profeter någonsin begått hädelse, varken före eller efter profetia. Vad vissa påstod om Profet Abraham ^alayhi as-salam, dvs. att vid en tidpunkt han dyrkade stjärnan, sen månen, sen solen, är en fullständig förfalskning. Profet Abraham ^alayhi as-salam dyrkade aldrig annat än Allah. Versen i Koranen som vissa försöker att använda för att stödja deras felaktiga uttalande har inte den betydelsen. När Profeten Abraham ^alayhi as-salam sade ”hadha rabbi.” (قَالَ هَذَا رَبِّى) (hänvisar till solen, månen och stjärna) han framförde sin överenskommelse med sitt folk i att dyrka dessa saker. Hans uttalande var att förneka och motsätta sig vad dem sade. Detta är en form av uttryck på arabiska, kallat istifham inkari, (اِستِفهام إِنكارىّ) (dvs., ett sätt av uttryck ens starka förnekelse av en sak genom att framställa en fråga vilket tydligt visar att saken är löjlig eller helt oacceptabelt.)

Profeter är skyddade från att begå stora synder, både före och efter profetia. När Moses ^alayhi as-salam dödade den kafir (icke-muslim) i Egypten, det var inte en stor synd. Moses ^alayhi as-salam varken hade för avsikt att döda denna man när han slog honom inte heller trodde han att han skulle dö som ett resultat från hans slag. Anledningen Profet Moses ^alayhi as-salam ångrade sin handling var att han stred före han blev beordrad av Allah att göra så.

Profeter är också skyddade från att begå små, usla synder, som att stjäla en bit bröd eller stjäla en enda vindruva. Dessa är små synder, men dem återspeglar en viss uselhet. Profeter begår inte sådana synder både före och efter profetia. Från detta, vi vet att synden som Profeten Adam ^alayhi as-salam begick var inte en stor synd. Det var en liten synd, som inte omfattar uselhet, som var fastställd av Imam al-Ash^ariyy och andra.

Förklaring: Profeter är inte skyddade från att begå en liten synd som inte är en usel en. Om en profet skulle begå en sådan synd, han är omedelbart vägledd att ångra den före andra följer honom i att göra det. Som sådan, vi vet att det påståendet från vissa att Profet Josef ^alayhi as-salam ville begå otukt med al-^Aziz kvinna är helt osann. Vilja detta är en usel handling och är opassande för en profet. Sorat Josof, Ayah 24:
وَلَقَدْ هَمَّتْ بِهِ وَهَمَّ بِهَا لَوْلا أَن رَّأَى بُرْهَانَ رَبِّهِ
Vilket vissa använder för att försöka att stödja deras felaktiga uttalande gällande Josef betyder inte att Profet Josef ^alayhi as-salam ville begå otukt med henne. I verklighet, denna vers betyder att kvinnan försökte att begå äktenskapsbrott med Profet Josef ^alayhi as-salam och att hade han inte varit skyddad av Allah, som senare skulle ge profetia på honom, han skulle ha försökt begå otukt. Detta betyder att han INTE försökte från första början, därför Allah skyddade honom genom att har i evighet valt honom för statusen av profetia. Titta lustfullt på en giftaslovlig kvinna är en sak som profeterna INTE begår.

Profetia var inte given till Josefs bröder, som utom Benjamin, begick de elaka gärningarna nämnda i Koranen. Al-Asbat är Josefs bröders ättlingar som var valda för profetia.

Förklaring: Uttalandet från vissa att Josefs bröder (andra än Benjamin) var given profetia är ett felaktigt uttalande. Benjamin var den yngsta av Josefs bröder och hans broder från både hans fader och moder. De andra var Josefs bröder från hans faders sida endast. Benjamin deltog inte med dem i de syndfulla gärningarna dem gjorde. Detta är därför Benjamin var känd att ha erhållit profetia.

Josefs bröder ville döda Josef orättvist. Dem kastade honom i en källa. Sen sålde de honom, påstod han var en slav, när han var sant en fri man. Dem förödmjukade sin fader, Jakob (ja^qob), som var en profet och detta är hädelse. Senare dem ångrade sig från dessa synder, ingen av dem mottog profetia. Profeter är skyddade från att begå sådana felaktiga gärningar, före profetia och efter den. Vissa av dessa ättlingar av dessa bröder mottog profetia. Dessa ättlingar och inte Josefs bröder är al-Asbat nämnda i Koranen (dvs., an-Nisa, Ayah 163) att vara bland profeterna. 
إِنَّا أَوْحَيْنَا إِلَيْكَ كَمَا أَوْحَيْنَا إِلَى نُوحٍ وَالنَّبِيِّينَ مِن بَعْدِهِ وَأَوْحَيْنَا إِلَى إِبْرَاهِيمَ وَإِسْمَاعِيلَ وَإِسْحَاقَ وَيَعْقُوبَ وَالأَسْبَاطِ وَعِيسَى وَأَيُّوبَ وَيُونُسَ وَهَارُونَ وَسُلَيْمَانَ وَآتَيْنَا دَاوُودَ زَبُوراً

Naturlig rädsla kan man säga gällande ormen när Moses slog sin stav i marken och den började äta upp allt i sin väg men inte utav feghet.

Den första profeten och det första sändebudet är Adam, må Allah upphöja hans rang.

Sorat Al-Baqarah, Ayah 102:
وَمَا كَفَرَ سُلَيْمَانُ وَلَـكِنَّ الشَّيْاطِينَ كَفَرُواْ يُعَلِّمُونَ النَّاسَ السِّحْرَ
Wa maa kafara solajmaano wa laakinnash shajatina kafarou jo^allimounan naasas sihra
vilket betyder: [Solajman begick inte vantro. Däremot begick djävulen vantro genom att lära det folk (anseende det vara tillåtet)]

Sorat Aal ^Imran, Ayah 33:
إِنَّ اللّهَ اصْطَفَى آدَمَ
Innallaahas-tafa Aadam
vilket betyder: [Allah utvalde Adam (till profetia)]

Sorat al-Baqarah, Ayah 31:
وَعَلَّمَ آدَمَ الأَسْمَاء كُلَّهَا
[… och Allah skapade i Adam kunskapen av namnen av alla saker]

Sorat al-Hijr, Ayah 26:
لَقَدْ خَلَقْنَا الإِنسَانَ مِن صَلْصَالٍ مِّنْ حَمَإٍ مَّسْنُونٍ {26} ـ
vilket betyder: [Allah skapade Adam (människan) från en lera som blev hälld och sen torkade som tog Adams form.]

Allah gjorde så att Jesus kunde tala. Han sade:
قَالَ إِنِّي عَبْدُ اللهِ ءاتَانِيَ الْكِتَابَ وَجَعَلَنِي نَبِيًّا {30} وَجَعَلَنِي مُبَارَكًا أَيْنَ مَا كُنتُ  وَأَوْصَانِي بِالصَّلاةِ وَالزَّكَاةِ مَا دُمْتُ حَيًّا {31} وَبَرًّا بِوَالِدَتِي وَلَمْ يَجْعَلْنِي جَبَّارًا شَقِيًّا {32} وَالسَّلامُ عَلَيَّ يَوْمَ وُلِدتُّ وَيَوْمَ أَمُوتُ وَيَوْمَ أُبْعَثُ حَيًّا
vilka är verser 30-33 av Sorat Marjam och betyder: [Jag är Allahs slav. Han kommer att uppenbara Boken till mig och göra mig till Profet. Han välsignar mig var jag än är. I reglerna uppenbarade till mig kommer det att finnas en speciell uppmärksamhet given till böner och Zakah.

Allah har förutbestämt att jag kommer vara snäll mot min mor och inte en tyrann med ett dåligt slut. Fred var över mig den dag jag föddes. Fred kommer vara över mig den dag jag kommer att dö och den dag jag kommer bli att bli återuppväckt".

Allah sade i Sorat Al-Baqarah, Ayah 213:
كَانَ النَّاسُ أُمَّةً وَاحِدَةً فَبَعَثَ اللّهُ النَّبِيِّينَ مُبَشِّرِينَ وَمُنذِرِينَ
vilket betyder: [Människorna var en nation, så sände Allah profeterna med goda varsel och som varnare.]

Allah sade i Sorat Al-^Imran, Ayah 33:
إِنَّ اللّهَ اصْطَفَى آدَمَ وَنُوحاً وَآلَ إِبْرَاهِيمَ وَآلَ عِمْرَانَ عَلَى الْعَالَمِينَ
Vilket betyder: [Allah utvalde Adams, Noahs, Abrahams och ^Imrans ättlingar och höjde dem över världarna.]
« Last Edit: 07, 15 by IslamSweden »

IslamSweden

 • Moderator
 • phpBB Alsunna Pioneer
 • *****
 • Posts: 129
 • Dios es uno y Jesús es el profeta de Dios
  • Email
Re: Profeter
« Reply #1 on: 02, 06 »
En man sade: Säger inte Koranen att alla profeterna kommer från Abrahams säd? Om det är så hur passar Adam in i detta?

Svar: Den första Profeten är Adam. Abraham var Arabernas och Israels barns förfader.

Kristna säger: Jesus förvandlade vatten till vin.

Svar: Isa (Jesus) är en profet och sändebud.  Gud skickade honom för att lära och råda folket att inte göra det felaktiga. Profeter dricker inte någonting som gör att dem skulle tappa sitt förstånd och dem uppmuntrar inte folk att skada sig själva genom att konsumera alkohol eller droger.

Kristnas påstående är felaktigt och man får inte tro att profeter skulle dricka alkohol eller uppmana folk till något sådant.


يَسْأَلُونَكَ عَنِ الْخَمْرِ وَالْمَيْسِرِ قُلْ فِيهِمَا إِثْمٌ كَبِيرٌ وَمَنَافِعُ لِلنَّاسِ وَإِثْمُهُمَا أَكْبَرُ مِن نَّفْعِهِمَا وَيَسْأَلُونَكَ مَاذَا يُنفِقُونَ قُلِ الْعَفْوَ كَذَلِكَ يُبيِّنُ اللّهُ لَكُمُ الآيَاتِ لَعَلَّكُمْ تَتَفَكَّرُونَ

(Koranen 2:219 Al-Baqarah ayah 219)

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ لاَ تَقْرَبُواْ الصَّلاَةَ وَأَنتُمْ سُكَارَى حَتَّىَ تَعْلَمُواْ مَا تَقُولُونَ وَلاَ جُنُباً إِلاَّ عَابِرِي سَبِيلٍ حَتَّىَ تَغْتَسِلُواْ وَإِن كُنتُم مَّرْضَى أَوْ عَلَى سَفَرٍ أَوْ جَاء أَحَدٌ مِّنكُم مِّن الْغَآئِطِ أَوْ لاَمَسْتُمُ النِّسَاء فَلَمْ تَجِدُواْ مَاء فَتَيَمَّمُواْ صَعِيداً طَيِّباً فَامْسَحُواْ بِوُجُوهِكُمْ وَأَيْدِيكُمْ إِنَّ اللّهَ كَانَ عَفُوّاً غَفُوراً

(Koranen 4:43 An-Nisa ayah 43)

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ إِنَّمَا الْخَمْرُ وَالْمَيْسِرُ وَالأَنصَابُ وَالأَزْلاَمُ رِجْسٌ مِّنْ عَمَلِ الشَّيْطَانِ فَاجْتَنِبُوهُ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ

إِنَّمَا يُرِيدُ الشَّيْطَانُ أَن يُوقِعَ بَيْنَكُمُ الْعَدَاوَةَ وَالْبَغْضَاء فِي الْخَمْرِ وَالْمَيْسِرِ وَيَصُدَّكُمْ عَن ذِكْرِ اللّهِ وَعَنِ الصَّلاَةِ فَهَلْ أَنتُم مُّنتَهُونَ

(Koranen 5:90-91 Al-Ma'idah ayah 90-91)

Profeten, fred vara över honom sade:
وما أَسْكَرَ مِنْهُ الفَرَقُ فَمِلْءُ الكَفِّ مِنْهُ حَرامٌ
[Wama askara minhul-faraqu, famil'ul kaffe minho haram]

Detta betyder [Om inte drycken berusar tills man konsumera en hel faraq av det, sedan dricka även en handfull av det är förbjudet] berättat av Abo Dawod. 

En faraq är en stor behållare vilket är lika med sexton (16) baghdadijj ritl, ungefär 6 liter eller 1,6 gallons

Vår mästare ^Omar, må Allah höja hans rang, berättat av Al-Bokharijj som nämnde:

الخَمْرُ ما خامَرَ العَقْلَ

[Al-Khamru ma Khamarul-^aql]

Detta betyder: [Vin är drycken som berusar sinnet]

Som tillägg till vad som nämnts tidigare, det är inte giltigt att konsumera något ämne, som gör ens sinne dysfunktionella, även om det orsakar inte berusning, detta omfattar marijuana, opium, kokain, piller hallucinationer och liknande.

Hadith:
وقال النبي : ((كل خمر - وفي رواية: كل مسكر - حرام)) رواه مسلم.
Betyder: [någon alkohol - och i annan berättelse: något berusande - är haram]

Ingen Profet drack alkohol

قال رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ "لا تَشْرَبِ الْخَمْرَ فَإِنَّهَا مِفْتَاحُ كُلِّ شَرٍّ" رَوَاهُ ابْنُ مَاجَهْ
« Last Edit: 02, 06 by IslamSweden »