Author Topic: Profeten Mohammads födelse, Välsignelser och fred vara över honom  (Read 2558 times)

IslamSweden

  • Moderator
  • phpBB Alsunna Pioneer
  • *****
  • Posts: 129
  • Dios es uno y Jesús es el profeta de Dios
    • Email
Tiden när Profet Mohammad var född, flesta av Meckas folk var i ett hemskt tillstånd av att dyrka idoler.  De trodde (påstod) att Gud var endast en av många gudar.  Meckas folk hade många statyer och dyrkade dem orättvist.  De trodde att Ka^bah var ett speciellt hus, men de lade sina fula idoler runt Ka^bah.  Folket använde spådomspilar för att göra beslut och gick till spådomsfolk för råd.
Folk kom från alla håll för att besöka Ka^bah och dyrka idolerna.  De påstod att de gjorde Hajj (Pilgrimsfärd).  Vad de kallade för Hajj var ändrad från Hajj utförd av Profeten Ibrahim före dem.  De gick runt Ka^bah nakna samtidigt som de klappade och visslade.  Meckaborna blev förmögna från vad stammarna spenderade som kom till deras stad för att utföra orättvis dyrkan.


Vissa säger att Profeten var två månader gammal när hans pappa dog och andra sade att Aminah var fortfarande gravid med Profeten när ^Abdollah dog.  ^Abdollah lämnade fem kameler, några getter och en kvinnlig slav som kallades för Barakah (också känd som omm Ajman).
Aminah rapporterade att hon inte kände vikten av graviditeten som andra kvinnor gör. Under hennes graviditet såg Aminah en dröm (med hennes känslor i ett tillstånd mellan vaken och sömn).  I denna dröm sade någon till henne, “Vet du med vem du är gravid med?  Du är gravid med Mästaren av denna nation och det är Profeten.

Förlossningen av Profeten var en lätt en.  Det var på en måndag, på den 12:e dagen av den islamiska månaden av Rabi^ol-Awwal.  Profetens födelse var omkring 50 dagar efter incidenten av elefant attacken av Abrahah.

Det var rapporterat att Profetens navelsträng var redan klippt när han var född.  Ingen behövde göra denna klippning.  Det är också sagt att Profeten föddes redan omskuren. 
Aminah skickade ett meddelande till ^Abdol-Mottalib att berätta för honom om födelsen av hans sonson och att komma.  ^Abdol-Mottalib kom och Aminah berättade för honom om de underbara drömmar som hon hade under graviditeten med barnet och hur lätt födelsen var.  ^Abdol-Mottalib var väldigt nöjd och tog den välsignade bebisen till Ka^bah.  Han gick in i Ka^bah med bebisen, tackade Gud för födelsen av denna speciella sonson.  ^Abdol-Mottalib gav bebisen namnet Mohammad, betyder, “den som lovordades av många för hans många goda egenskaper”.

Detta var inget känt namn vid denna tid bland araberna.  Endast sju barn hade mottagit detta namn före och alla hade varit nyligen.  Dessa sju barn hade varit namngivna Mohammad p.g.a. av denna tid, araberna hörde att inom kort en Profet skulle komma att födas med namnet Mohammad.  Dessa människor hoppades att deras son skulle vara denna Profet.  Så, de namngav sina söner namnet Mohammad, för namngivningen av vår Profet.  Ändå namnet Ahmad, som också är ett namn av Profeten Mohammad, var aldrig given till en före vår Profet.  Detta är namnet citerat i boken av Profeten Jesus, Injil (bibeln), samt namnet Mohammad. 

Ibno Sajjidin-Nas och andra berättade att när Profeten var född, så föll fjorton balkonger av det största palatset av kungen av Persien ner.  Elden som Perserna dyrkade slocknade, även om den inte har slocknat på tusen år. 

Namnet för titeln “kung” i Persien är “Kisra”.  Denna Kisra såg en dröm om vilket han kände sig mycket obekväm.  Kisra samlade sina rådgivare och samrådde med dem om drömmen.  Kisra sade till sina rådgivare att han såg i sin dröm kameler som vägleder hästar.  Dessa djur korsade floden Tigris och från där de sprider sig genom hans rike.

Medan Kisra berättade denna dröm, de fick beskedet att elden de dyrkade hade slocknat.  Kisra blev mer oroad.  Den religiösa chefen av Kisra sade till honom, “Jag såg samma dröm den gångna natten.  Jag tolkar det som följer: Araberna kommer att komma ur sitt land och övervinna styre av Persien.  Dessa Araber kommer regera våra områden. 

Den Kisra tänkte för sig själv, “Det kommer vara lång tid före fjorton kungar passerar.  Jag vill inte bry mig om detta nu.” 
Efter Profetens födelse, 10 Kisra efterträtt varandra på bara fyra år.  Efter dessa fyra år, fyra mera Kisra regerade över en period på cirka 80 år.  Det persiska imperiet sedan helt föll till muslimerna, under styret av Kalif ^Othman, omkring 20 år efter Profeten Mohammads död.  Ända sedan dess, detta område har varit ett muslimskt område tills idag.

När Mohammad var född, nyheterna spreds bland sönerna av ^Abdol-Mottalib att de fått en ny brorson.  En av sönerna av ^Abdol-Mottalib får namnet “Abo Lahab”.  Abo Lahab mottog nyheterna av hans nya brorson från en slavinna han ägde kallad Thowaybah.  Abo Lahab var så glad att han satte slavinnan fri på måndagen.  Senare, när Mohammad blev Profet, denne samma farbror blev en av de värsta fienderna.